restauratie grenen sloep

Onlangs werkte Tijn aan de restauratie en betimmering van een Scandinavische spitsgat sloep. Elektrisch aangedreven door een 3,6 KW motor van Bellmann: Aquapella 3600 Ecoline Professional. Afmetingen: 7,5 m x 1,8 m. Diepgang: 45 cm. Houtsoort: grenen met eiken spanten.

Voorzien van vele extra’s als: radio cd-speler met USB en iPod aansluiting, 12V plug aansluiting, verlicht koelvak en verlichte opbergvakken, wc in voorste bank, interieur verlichting, automatische lenspomp met vlotter, etc. De sloep is voorzien van een nieuwe kap (Fred Schot zeilmakerij), deels inklapbaar en eventueel makkelijk te verwijderen. Met volle accu’s mogelijk om 9 uur achtereen te varen! Opladen kan gewoon in een 220V stopcontact.

Het onderwaterschip is behandeld met 4 lagen epoxy en 3 lagen keeperweefsel matten, 3 lagen pantsercoating en 2 lagen anti-fouling, wat betekent: weinig onderhoud. De sloep is gebouwd in 1950 en in 2009/2010 compleet gerestaureerd en ingetimmerd en tevens voorzien van een nieuw roerblad met helmstok, nieuw potdeksel en dekken.